technicalreview.gr - Items filtered by date: September 2014

Η προκατασκευή κτιρίων βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία. Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου δόμησης σε σχέση με τη συμβατική, όπως είναι το μικρότερο κόστος, η μεγαλύτερη ταχύτητα ανέγερσης και ο περιορισμός των αποβλήτων φαίνεται πως γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Γαλλική εταιρία έχει αναπτύξει έναν νέο τρόπο δόμησης με την οποία προκύπτουν τρισδιάστατες δομικές μονάδες (κυψέλες) με αναβαθμισμένες ιδιότητες οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε συνδυασμό προσφέροντας πολλαπλές αρχιτεκτονικές λύσεις Η προτεινόμενη μέθοδος μειώνει κατά πολύ τον χρόνο εργασιών και το κόστος της κατασκευής, καθώς επίσης και τα απόβλητα, ενώ βελτιώνει συνολικά τον κύκλο ζωής του κτιρίου (δόμηση και αποδόμηση).

Tuesday, 16 September 2014 00:00

DRIVETECH: Danfoss Flex-Concept

Η Coca-Cola B. Αμερικής εισάγει στην αγορά το CorePower, ένα νέο προϊόν πρωτεϊνούχου γάλακτος. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής  του ανήκουν στην εταιρεία  Fairlife, η οποία  ήδη παράγει το ομώνυμο (Fairlife) παρεμφερές προϊόν στο Coopersville του Michigan.

Published in Products

Έννοιες όπως, εξοικονόμηση ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση και αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ενός συστήματος, εισέρχονται καθημερινά όλο και περισσότερο στη ζωή μας επιβεβαιώνοντας τη σύγχρονη τάση. Για να έχουν όμως, οι παραπάνω έννοιες, τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα πρέπει, όσον αφορά τον κτιριακό τομέα.

Published in Αρθρογραφία

Το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έχει ευαισθητοποιήσει όλη την κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια της παροχής ενέργειας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για αύξηση της ζήτησης τις επόμενες δεκαετίες. Παράλληλα η ενεργειακή φτώχεια είναι ένα φαινόμενο που διαρκώς επεκτείνεται και πλέον αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ως ένας κρίσιμος κοινωνικός παράγοντας με σοβαρές συνέπειες τόσο για την υγεία όσο και την ευεξία του ανθρώπου.

Published in Αρθρογραφία

Ο χώρος εντός του οποίου εγκαθίστανται και δραστηριοποιούνται αριθμός παραγωγικών δραστηριοτήτων και αναπτύσσονται έργα υποδομών (οδοποιία, δίκτυα κτλ) - βιομηχανικές περιοχές - αποτελούν μικρές και αποκεντρωμένες λεκάνες απορροής. Οι πιέσεις που δέχεται το φυσικό και ιδιαίτερα το υδάτινο περιβάλλον στις περιοχές αυτές, σχετίζονται με τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων από τις εγκατεστημένες δραστηριότητες (επιχειρήσεις), όπου παρατηρούνται περιστασιακές και συστηματικές απορρίψεις ανεπεξέργαστων ή μερικώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στους αποδέκτες, καθώς και με την απόδοση των κεντρικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

Published in Αρθρογραφία

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από παρά πολλά χρόνια, οι δραστηριότητές του ανθρώπου εκτελούνται όλο το εικοσιτετράωρο, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανακάλυψη των τεχνητών φωτεινών πηγών. Οι φωτεινές τεχνητές πηγές που είναι απαραίτητες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων υπολογίζεται ότι καταναλώνουν περίπου το 19% της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχει μια παγκόσμια τάση στις βιομηχανικές χώρες, όπως και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να στραφούν σε λαμπτήρες χαμηλότερης κατανάλωσης σε σχέση με τους λαμπτήρες πυράκτωσης.

Published in Αρθρογραφία

Στα προηγούμενα άρθρα παρουσιάστηκε αναλυτικά το μοντέλο του κύκλου ζωής στους ρυθμιστές στροφών. Ο στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να παρουσιάσει στους χειριστές των μηχανημάτων τον τρόπο μετάβασης στις διαφορετικές φάσεις του κύκλου ζωής αυτών καθώς και να αναδείξει τις διαφορετικές υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχονται ανά φάση. Στο παρόν άρθρο θα δούμε αναλυτικότερα την προληπτική συντήρηση των ρυθμιστών στροφών και την σημασία της στην απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Published in Driving in the Future