technicalreview.gr - Items filtered by date: August 2015

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, καθώς και οι σύγχρονες ανάγκες για μείωση των λειτουργικών δαπανών, έχει ωθήσει την αγορά στην αναθεώρηση του σχεδιασμού των συστημάτων θέρμανσης.

Published in Αρθρογραφία

Διήθηση μέσω μεμβράνης είναι ο φυσικός διαχωρισμός ενός διαλύματος με τη βοήθεια μιας ημιπερατής μεμβράνης. Όταν κατά μήκος της μεμβράνης ασκείται μια «δύναμη»τα μικρότερα μόρια του διαλύματος ωθούνται να διέλθουν μέσω της μεμβράνης ενώ τα μεγαλύτερα κατακρατούνται.

Published in Αρθρογραφία

Η επιβαλλόμενη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και η αναγκαιότητα για περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου επιβάλλει την αύξηση της απόδοσης των θερμοηλεκτρικών μονάδων καύσης άνθρακα από τα σημερινά επίπεδα του 30%-46% σε πάνω από 50%.

Published in Αρθρογραφία

Η παρούσα εργασία ασχολείται με τον έλεγχο και τη μέτρηση των γειώσεων των συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας των κτιρίων του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένας από τους σκοπούς του συστήματος γείωσης είναι η απαγωγή και η διάχυση του ρεύματος του κεραυνού στη γη, χωρίς να δημιουργούνται επικίνδυνες υπερτάσεις που μπορεί να πλήξουν τον άνθρωπο ή τον εξοπλισμό. Η συχνότητα των κεραυνικών πληγμάτων και οι συνέπειές τους  καθορίζουν το σύστημα προστασίας. Γίνεται σύντομη περιγραφή του συστήματος αντικεραυνικής προστασίας και της εκτίμησης της στάθμης προστασίας για την εκάστοτε κατασκευή.

Published in Αρθρογραφία

Δεν είναι κρίμα η περιουσία των επαγγελματιών που βρίσκεται αποθηκευμένη στα επαγγελματικά ψυγεία να είναι εκτεθειμένη σε οποιαδήποτε διακοπή ή  αστάθεια του δικτύου παροχής ρεύματος? Πόσες φορές κάποιος επαγγελματίας δεν αισθάνθηκε άγχος ακούγοντας για διακοπή ρεύματος ή πόσες φορές δεν καρδιοχτύπησε ότι το Σαββατοκύριακο το επαγγελματικό του ψυγείο μπορεί να έπαθε βλάβη με επακόλουθη ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ στο εμπόρευμα?

Published in Products

Σε πολλές περιοχές όπου είναι απαραίτητη η άντληση νερού δεν υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει και να λειτουργήσει τις αντλίες. Αξιοποιώντας την εναλλακτική μορφή ενέργειας από τον ήλιο για την λειτουργία των αντλιών, ο ρυθμιστής στροφών αντλιών με τη χρήση ηλιακής ενέργειας της ΑΒΒ παρέχει ένα αξιόπιστο και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μεταφοράς νερού.

Published in Driving in the Future

Η υγρασία είναι ένα πρόβλημα κοινό για όλους τους τύπους δομικών κατασκευών, παλιών και νέων, και συναντάται σε όλους τους τόπους. Μπορεί να οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες, στην ποιότητα των κατασκευών, στη θέση και σε πολλούς άλλους γενικευμένους ή ειδικούς παράγοντες. Η συσσώρευση υγρασίας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί κατά τις εργασίες ανακαίνισης κτιρίων ή ακόμη και κατά τις επεμβάσεις συντήρησης ιστορικών κατασκευών, με τις προσπάθειες να κατευθύνονται στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων πέρα από τις συμβατικές τεχνικές μεθόδους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναφέρεται στην αυτοματοποίηση της λειτουργίας συμπυκνωτή ενός σταδίου της βιομηχανίας μεταποίησης τροφίμων Del Monte ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στη Λάρισα. Η σχεδίαση της λογικής αυτοματισμού απαιτούσε την υλοποίηση τεσσάρων PID controls, που ρυθμίζουν τη λειτουργία της ψυκτικής στήλης, την είσοδο του χυμού και του ατμού στο συμπυκνωτή, καθώς και την έξοδο του χυμού από τον συμπυκνωτή.

Published in Automation

Οι αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα τα λεωφορεία είναι από τις μεγαλύτερες αιτίες ατμοσφαιρικής ρύπανσης του αστικού περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια, έχουν εμφανιστεί και λεωφορεία με υβριδικούς κινητήρες, το κόστος τους όμως είναι 50% μεγαλύτερο από ότι τα ισοδύναμα ντήζελ, με αποτέλεσμα αυτή η επιλογή να μην είναι δημοφιλής.

Published in Τεχνικά Νέα