technicalreview.gr - Items filtered by date: October 2016

Το βιοαέριο αποτελεί μια από τις πλέον διαδεδομένες ΑΠΕ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο στην Ελλάδα δεν παρουσιάζει προς το παρόν αντίστοιχη πρόοδο. Την ίδια στιγμή όμως, σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχουν εγκατασταθεί στις μονάδες βιολογικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων συστήματα παραγωγής βιοαερίου, τα οποία λειτουργούν στοχεύοντας κυρίως στην επεξεργασία της λάσπης του βιολογικού καθαρισμού (ΛΒΚ) και όχι στη βέλτιστη παραγωγή βιοαερίου.

Published in Αρθρογραφία

Ο Κανονισμός Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.), έχει ως στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της διείσδυσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Βασικό μέγεθος του κανονισμού αποτελεί η ενεργειακή αποδοτικότητα του κτιρίου.

Published in Αρθρογραφία

Το έργο με τίτλο: «Προστασία του περιβάλλοντος μέσω της προώθησης της βιομάζας για την υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων για θέρμανση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας» και ακρωνύμιο BIOFOSS εστιάζεται κυρίως στην περιοχή του Αμυνταίου, όπου τρεις πόλεις (Αμύνταιο, Λεβαία, Φιλώτας) θερμαίνονται με θερμική ενέργεια από τον κοντινό ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) Αμυνταίου και διοχετεύεται μέσω του υπάρχοντος δικτύου τηλεθέρμανσης σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Published in Αρθρογραφία

Προκειμένου να μειωθούν οι αστοχίες ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας εμφανιζόμενων κρουστικών υπερτάσεων, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση διατάξεων προστασίας έναντι των τελευταίων.

Published in Αρθρογραφία
Monday, 31 October 2016 00:00

SIEMENS: Cerberus FIT FC360

Η Διεύθυνση Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens παρουσίασε το διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα πυρανίχνευσης ενός βρόχου FC360.O πίνακας αυτός είναι μέλος της προϊoντικής σειράς του Cerberus FIT για την πυρανίχνευση, της σειράς που αναπτύχθηκε ειδικά για μικρές και μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις.

Published in Products

Με εμπειρία πάνω από 140 χρόνια και την τεχνογνωσία ενός παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή αντλιών, η Wilo παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για τα συστήματα παροχής νερού. ToWiloSiFireEN, αποτελεί ένα compactπιεστικό συγκρότημα, που προσφέρει αξιόπιστη παροχή νερού σε συστήματα καταιονισμού για την τροφοδοσία νερού πυρόσβεσης κατά EN 12845.

Published in Products

Iσπανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λύσεων προηγμένης τεχνολογίας που βασίζονται στη χρήση μεγάλου εύρους κινητών συσκευών που μπορούν φορεθούν από το χρήστη (“wearables”), έχει αναπτύξει ολοκληρωμένη πλατφόρμα ιατρικής παρακολούθησης για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει πέντε PLC της Siemens S7-1214 DC/DC/DC, έξι σειριακές κάρτες CM1241 , τέσσερις οθόνες αφής TP700 και δύο οθόνες KTP400 της σειράς Simatic Comfort Panels της Siemens. Οι οθόνες και τα PLC επικοινωνούν μέσω του πρωτοκόλλου PROFINET το οποίο υλοποιείται από το τοπικό δίκτυο Ethernet της επιχείρησης.

Published in Automation

Η ΑΒΒ ανακοίνωσε την κατασκευή του πιο ισχυρού υπόγειου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς ενεργείας. Το 525 kV καλώδιο συνεχούς ρεύματος (HVDC) με μόνωση από εξωθημένο πολυμερές πλαστικό καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στην ικανότητα μεταφοράς ισχύος, κάνοντας πλέον εφικτή την διασύνδεση θαλάσσιων εγκαταστάσεων ΑΠΕ.

Published in Τεχνικά Νέα

Η ακρίβεια μέτρησης είναι ο πλέον βασικός παράγοντας για την επιτυχή ευθυγράμμιση δύο αξόνων και τη σωστή εφαρμογή των ρουλεμάν. Για παράδειγμα, εκτιμάται ότι οι κακά ευθυγραμμισμένα άξονες μπορούν να προκαλέσουν έως και 50% όλων των αστοχιών ενός μηχανήματος, ενώ επηρεάζει αρνητικά την αξιοπιστία και την κατανάλωση ενέργειας. 

Published in Τεχνικά Νέα