technicalreview.gr - Items filtered by date: June 2016

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού F-Gas στην Ευρώπη, η φορολόγηση της χρήσης ψυκτικών ρευστών σε επίπεδο χωρών και οι απαιτήσεις του κανονισμού Ecodesign, προδιαγράφουν νέες υποχρεωτικές περιβαλλοντικές πρακτικές.

Published in Αρθρογραφία

Είναι γεγονός ότι η διαδικασία συλλογής και μεταφοράς λυμάτων σε ιδιωτικά αλλά και εμπορικά κτίρια, πρέπει να ικανοποιεί απαραίτητα πολλές περιβαλλοντικές απαιτήσεις και να λειτουργεί με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, βασικό στοιχείο είναι η λειτουργία αυτή να μην δημιουργεί "κλιμάκωση" του κόστους.

Published in Products

Η εταιρεία BRASS FORM είναι  μια σύγχρονη και 100% Ελληνική παραγωγική μονάδα, δραστηριοποιείτε στηv ανάπτυξη διακόπτων για δίκτυα θέρμανσης και Ύδρευσης  με 25 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική Αγορά και δραστηριοποίηση σε πάνω από 10 χώρες του Εξωτερικού.

Published in Products

Η χρήση των βιοπλαστικών υλικών γίνεται καθημερινά περισσότερο δημοφιλής. Πέρα από την εκτεταμένη χρήση τους σε είδη μίας χρήσης, τα βιοπλαστικά υλικά χρησιμοποιούνται ήδη σε περισσότερες εφαρμογές, στις οποίες προτιμούνται όχι μόνο εξαιτίας της βιοδιασπασιμότητάς τους αλλά και λόγω του ότι η χρήση τους αποτελεί συστατικό στοιχείο για την μετάβαση προς μια βιοοικονομία.

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές των κτηρίων, ότι μόνο το 20 τοις εκατό  του συνολικού κόστους ενός κτηρίου κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αφορά στο κόστος σχεδιασμού και κατασκευής του, ενώ το υπόλοιπο 80 τοις εκατό  αφορά στην περίοδο λειτουργίας του, με το 40 τοις εκατό  από αυτό να αφορά στις ενεργειακές του καταναλώσεις.

Published in Αρθρογραφία

Μετά την εγκατάσταση οποιουδήποτε εξοπλισμού στον χώρο του τελικού χρήστη, ο κατασκευαστής ή ο προμηθευτής πρέπεινα παρέχειτεχνική υποστήριξη όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγγύησηςτου προϊόντος αλλά για όλη την ωφέλιμη ζωή του.

Published in Αρθρογραφία

Στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  τέθηκαν πρόσφατα σε εφαρμογή οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί για τον οικολογικό σχεδιασμό και την ενεργειακή σήμανση προϊόντων θέρμανσης νερού.

Published in Αρθρογραφία

Το πρόβλημα της κατανάλωσης ενέργειας για την εξυπηρέτηση κτιρίων παραμένει ένα πολυσύνθετο τεχνικό και οικονομικό πρόβλημα. Σε όλο το διάστημα της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης, από το 1994 ως το 2005, η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια κατοικιών, τα κτίρια γραφείων και τα δημόσια κτίρια εν γένει άγγιξε ρυθμούς της τάξης του 4% ετησίως, ακυρώνοντας ουσιαστικά τα αποτελέσματα των όποιων μέτρων εξοικονόμησης εφαρμόστηκαν στη δεκαετία του 1980 λόγω της πετρελαϊκής κρίσης.

Published in Αρθρογραφία

Η εξοικονόμηση χρόνου και χώρου και η αύξηση της παραγωγικότητας είναι παράμετροι ζωτικής σημασίας για κάθε βιομηχανία. Οι κλασσικοί μηχανικοί σφιγκτήρες (mechanical clamping bushes) έχουν μια σειρά από μειονεκτήματα.

Published in Τεχνικά Νέα

Η εταιρεία Quintec, Automation Solution Partner της Siemens, μείωσε σημαντικά τα ενεργειακά κόστη του πελάτη της, βελτιώνοντας μόνο τον έλεγχο της θέρμανσης. Χάρη σε μία  ολοκληρωμένη  συλλογή δεδομένων, ο αυτοματισμός, βασισμένος σε ελεγκτή προγραμματιζόμενης λογικής (PLC) Simatic S7-1500 αποκαλύπτει πρόσθετες δυνατότητες κοστολογικών βελτιώσεων.

Published in Automation