technicalreview.gr - Items filtered by date: February 2017
Tuesday, 28 February 2017 00:00

ANIMA: Sinterit Lisa Desktop 3D Printer

Η τεχνολογία SLS (Laser Sintering) αποτελεί την κορυφαία τεχνολογία για παραγωγή πρωτοτύπων με πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες, ανθεκτικών στο χρόνο και δυνατότητες ικανοποίησης σύνθετων γεωμετριών.

Published in Products

Η εταιρία Κ. Νίσσου και Σία Ο.Ε. σας παρουσιάζει το νέο προϊόν GSM Control Unit NC-65, το οποίο σχεδιάστηκε για να ελέγχει απομακρυσμένα, με την χρήση εφαρμογής μέσω κινητού (android & ios), οποιαδήποτε ηλεκτρική - ηλεκτρονική συσκευή.

Published in Products

Γαλλική εταιρεία με δραστηριότητα στο σχεδιασμό προηγμένων επεξεργαστών, έχει αναπτύξει επεξεργαστή (κατάλληλο για την προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ)) για την εφαρμογή ενσωματωμένων συστημάτων σε μικροτσίπ.

Η παρούσα εργασία ασχολείται με την υπολογιστική μελέτη φυγοκεντρικής αντλίας σε ευθεία και ανάστροφη λειτουργία, διερευνώντας τα περιθώρια βελτίωσης για την κάθε λειτουργία.

Published in Αρθρογραφία

Η χρήση της ξυλώδους βιομάζας αποτελεί μια συνεχώς αναπτυσσόμενη πρωτογενής πηγή ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον, καθώς η ξυλώδης βιομάζα παρουσιάζει μηδενικές εκπομπές CO2,στη θεώρηση κύκλου ζωής του καυσίμου, και μειωμένες εκπομπές SOx και ΝΟx συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα.

Published in Αρθρογραφία

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται τρόποι λειτουργίας μίας αντλίας σε ένα εναλλάκτη θερμότητας ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, εξηγούνται τα οφέλη από τη χρήση αντλιών με ενσωματωμένο μετατροπέα συχνότητας (κινητήρες MGE).

Published in Αρθρογραφία

Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος αντικεραυνικής προστασίας έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης.

Published in Αρθρογραφία
Tuesday, 28 February 2017 00:00

Ενάντια στην παλίρροια

Υπεύθυνη για τον έλεγχο της παλίρροιας, στο λιμάνι του Αμβούργου, στη Γερμανία, είναι η λιμενική αρχή. Μεταξύ άλλων είναι αρμόδια και για το αντιπλημμυρικό φράγμα Billwerder Bucht. Εκεί έγινε πρόσφατα ανανέωση του εξοπλισμού αυτοματισμού.

Published in Automation

Η Γερμανική εταιρεία ύδρευσης Landeswasserversorgung μείωσε κατά 10% το κόστος  λειτουργίας, με την αναβάθμιση ενός αυτόματου πνευματικού συστήματος για το φιλτράρισμα των υπόγειων υδάτων.

Published in Τεχνικά Νέα