ΣΤΕ

ΣΤΕ

Στο πλαίσιο της αγοράς των έξυπνων πόλεων, στην οποία η εταιρεία μας πλέον δραστηριοποιείται ενεργά και προσφέρει την εμπειρία και τις λύσεις της σε θέματα τεχνολογίας και τεχνικών φωτισμού δημοσίων χώρων, ο Δήμος Χαλκιδέων διοργάνωσε στις 13 Ιουλίου την Ημερίδα με θέμα «Έξυπνες Πόλεις – Smart Cities» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.

Νέα μεγάλη επένδυση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ικανή να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 9.000 νοικοκυριών, ξεκίνησε ο όμιλος εταιρειών Δέλτα Τεχνική. Η Δέλτα Τεχνική, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα εξοπλισμού και εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ανακοίνωσε μια νέα επένδυση σε σταθμό παραγωγής ενέργειας που θα αξιοποιεί τη δύναμη του ανέμου.

Ο βελτιστοποιητής απόδοσης δίνει την δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών προσανατολισμών φ/β πάνελ στην ίδια στοιχειοσειρά της εγκατάστασης ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιείται η παραγωγή ενέργειας σε κάθε πάνελ που δέχεται σκίαση.

Τις ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις κλιματισμού της LG Electronics (LG)επέλεξε το μοντέρνο Semiramis Hotel στην Ρόδο για να καλύψει τις ανάγκες σε ψύξη και θέρμανση. Το σύγχρονα ανακαινισμένο σε μοντέρνες λιτές και απέριττες γραμμές ξενοδοχείο προσφέρει άριστη φιλοξενία και εξυπηρέτηση συνδυάζοντας ήσυχο, φιλικό και ζεστό περιβάλλον.

Οι σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος GEONFLEX ® & GEOSUB ®  αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ομάδες προϊόντων στην ιστορία της KOUVIDIS καθώς άλλαξαν τα δεδομένα στην προστασία καλωδίων στα υπόγεια δίκτυα. Μετά από 7 σχεδόν χρόνια στην παραγωγή, τοποθετήθηκαν σε εκατοντάδες έργα και κέρδισαν την εκτίμηση του εγκαταστάτη λόγω της υψηλής ποιότητας και των πολλαπλών καινοτομιών που περιείχαν. Η 2η γενιά έρχεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ίδιο προϊόν αλλά κυρίως το έργο του εγκαταστάτη και του μελετητή.

Αφορά την επαλήθευση των σχεδίων παρακολούθησης των υπόχρεων ναυτιλιακών εταιρειών σε σχέση με τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου των πλοίων τους. Η EUROCERT ΑΕ, ο μεγαλύτερος Ελληνικός φορέας πιστοποίησης, διαθέτει τησχετική διαπίστευση από το ΕΣΥΔ για την επαλήθευση των σχεδίων παρακολούθησης των υπόχρεων ναυτιλιακών εταιρειών αναφορικά με τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου των πλοίων τους.

6,1 γιγαβάτ αιολικών εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη στο α' εξάμηνο του 2017, ενώ στην Ελλάδα προστέθηκαν 46 μεγαβάτ, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο WindEurope. Πανευρωπαϊκά εγκαταστάθηκαν 4,8 γιγαβάτ χερσαίων αιολικών, με 2,2 γιγαβάτ στη Γερμανία, 1,2 γιγαβάτ στη Βρετανία και 492 μεγαβάτ στη Γαλλία.

Τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα για τις μεγάλες μονάδες καύσης που υπερψηφίστηκαν στις 28 Απριλίου 2017 και σήμερα ανακοινώθηκαν επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιλαμβάνουν αυστηρότερα όρια εκπομπών για τα οξείδια του αζώτου (NOx), διοξείδιο του θείου (SO2) και μικροσωματίδια σκόνης (PM).

Για την 1η Αυγούστου είχε προγραμματιστεί παραγωγή από ΑΠΕ στις  3000MWh. Εκείνη την ημέρα όμως έφτασαν στις 3290MWh. Αιολική και φωτοβολταϊκή ενέργεια είναι πλέον 4πλάσια των υδροηλεκτρικών.

Αυστηρότερους κανόνες για τις ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής των κρατών-μελών προβλέπει απόφαση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη. Στις μονάδες αυτές δόθηκε προθεσμία τεσσάρων ετών, προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα πρότυπα χαμηλών εκπομπών.

Page 1 of 23

Βρείτε μας