technicalreview.gr - Items filtered by date: October 2017

Ένας από τους βασικούς στόχους της βιοτεχνολογίας είναι η ελεγχόμενη καλλιέργεια ειδικευμένων μικροοργανισμών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μεταβολισμού. Από το 1974 η αμερικανική εταιρεία GES ανέπτυξε σταδιακά μια σειρά βιοτεχνολογικών προϊόντων που απευθύνονται στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη και διατήρηση άριστης βιομάζας. 

Published in Products

Iσπανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στις ΤΠΕ και στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων προηγμένης τεχνολογίας, προσφέρει συσκευή κρυπτογράφησης για την ασφάλεια ευαίσθητων δεδομένων σε τοπικά δίκτυα και υπολογιστικά νέφη.

Στη φύση, τα βακτηρίδια και οι μύκητες είναι οι τελικοί αποικοδομητές της νεκρής οργανικής ύλης. Στοιχεία όπως τα C, N, P, S κ.α., ελευθερώνονται στο περιβάλλον και χρησιμοποιούνται για την επανασύνθεση της οργανικής ύλης με κινητήρια δύναμη τον ήλιο.

Published in Αρθρογραφία

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για αποδοτικότερη χρησιμοποίηση των πηγών ενέργειας και του περιορισμού των δυσμενών επιπτώσεων τους στο περιβάλλον, γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Ειδικότερα, η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η διείσδυση τους στη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρισμού, βρίσκονται στο επίκεντρο.

Published in Αρθρογραφία

Το νερό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη ζωή του ανθρώπου. Από τις απαρχές της ιστορίας αποτελούσε σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης των ανθρώπινων πολιτισμών και χωρίς αυτό δεν θα εμφανιζόταν ζωή στον πλανήτη.

Published in Αρθρογραφία

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η αποτίμηση της επίδρασης των εκπομπών από τα πλοία στα επίπεδα των συγκεντρώσεων του όζοντος στην επιφάνεια του εδάφους στην Ευρώπη, καθώς η ναυσιπλοΐα είναι μια πηγή που εκπέμπει μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες ΝΟΧ.

Published in Αρθρογραφία

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου έχει την ευθύνη των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης του ενιαίου πλέον, Καλλικρατικού Δήμου Ρεθύμνου. Πρωταρχικός στόχος της είναι η αδιάλειπτη παροχή άριστης ποιότητας πόσιμου νερού, καθώς και η επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Published in Automation

Πώς επηρεάζονται οι αντλίες στην εποχή της ψηφιοποίησης; η σύγχρονη έρευνα στρέφεται στο σχεδιασμό υδραυλικών στοιχείων που να μπορούν να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες του «ιντερνέτ των πραγμάτων» και του «Industry 4.0»

Published in Τεχνικά Νέα

Σχεδιασμένη στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δοκιμασμένη στην Anglian Water, μια νέα βαλβίδα μείωσης πίεσης από υλικό κατάλληλο για πόσιμο νερό βοηθά τις εταιρίες ύδρευσης στη διαχείριση της πίεσης του δικτύου.

Published in Τεχνικά Νέα