technicalreview.gr - Items filtered by date: August 2017

Η νέα λύση ARTCOOL της LG προσφέρει εκπληκτική απόδοση ψύξης αναβαθμίζοντας την άνεση στη χρήση και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Η LG Electronics (LG) εντυπωσιάζει ξανά τον κλάδο του οικιακού κλιματισμού με το νέο και αναβαθμισμένο κλιματιστικό ARTCOOL. Διαθέτοντας μια σειρά από ‘έξυπνα’ χαρακτηριστικά και μοναδικό σχεδιασμό, το ARTCOOL ενσωματώνει στοιχεία υψηλής αισθητικής προσφέροντας ισχυρές επιδόσεις ενώ λειτουργεί ως πόλος έλξης σε οποιοδήποτε κομψό και σύγχρονο σαλόνι.

Published in Products

Μια ισπανική εταιρεία μηχανικής υψηλής τεχνολογίας που εξειδικεύεται στα ηλεκτρονικά ισχύος, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και τις επικοινωνίες έχει αναπτύξει μια βελτιστοποιημένη λύση υβριδικής αποθήκευσης ενέργειας με υψηλή ισχύ και υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Στη παρούσα εργασία εξετάστηκαν τρία καύσιμα, ντήζελ χωρίς προσθήκη βιοκαυσίμου, βιοντήζελ εμπορικό από ηλιέλαιο και HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Αρχικά, μελετήθηκαν, τόσο τα καθαρά καύσιμα όσο και μίγματά τους, ως προς τις φυσικοχημικές τους ιδιότητες.

Published in Αρθρογραφία

Τα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) αποτελούν την ταχύτερα αυξανόμενη ροή στερεών αποβλήτων διεθνώς. Ήδη από το 2003 η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε σε ισχύ τις Οδηγίες 2002/95/EC και 2002/96/EC, με σκοπό τον περιορισμό της χρήσης επικίνδυνων ουσιών στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (ΗΗΕ) και την οργανωμένη συλλογή των αποβλήτων τους (ΑΗΗΕ).

Published in Αρθρογραφία

Οι προδιαγραφές  των πετρελαϊκών καυσίμων για χρήση σε κινητήρες ντήζελ πλοίων περιλαμβάνονται στο Διεθνές Πρότυπο EN ISO 8217. Στην έκδοση του 2012, καθόριζε ότι  τα καύσιμα ναυτιλίας έπρεπε να είναι απαλλαγμένα από βιοκαύσιμα επιτρέποντας επίπεδα «de minimis» δηλ. περίπου 0,10% κατ’όγκο (v/v) FAME (μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων - Fatty Acid Methyl Esters).

Published in Αρθρογραφία

Ένα από τα πλέον απαιτητικά ενεργειακά συστήματα σε ένα πλοίο είναι η αντλία ψύξης θαλάσσιου νερού (Sea-Water cooling pump – SW). Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, οι αντλίες SW θα πρέπει να καλύπτουν το μέγιστο θερμικό φορτίο του συστήματος ψύξης υπό ακραίες (τροπικές) περιβαλλοντικές συνθήκες.

Published in Αρθρογραφία
Thursday, 31 August 2017 00:00

Ανιχνεύοντας το Σύμπαν

Η κατασκευή του μεγαλύτερου οπτικού τηλεσκόπιου στον κόσμο προχωρά και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2024. Το αποκαλούμενο «Ευρωπαϊκό Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο» (European Extremely Large Telescope, E-ELT) είναι ένα έργο του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου (European Southern Observatory, ESO) στο όρος Cerro Armazones της Χιλής.

Published in Τεχνικά Νέα

Η αγορά των ΑΠΕ εξελίσσεται ραγδαία. Το 2016 ήταν μια χρονιά ορόσημο καθώς οι παγκόσμιες επενδύσεις σε τέτοιες υποδομές ξεπέρασαν τις αντίστοιχες επενδύσεις για ηλεκτροπαραγωγή από ορυκτά καύσιμα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πολιτικές και τα κίνητρα για μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έχουν βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των ΑΠΕ καθιστώντας τες μια πολύ πιο προσιτή μορφή ενέργειας.

Published in Τεχνικά Νέα