technicalreview.gr - Items filtered by date: April 2018

Η τεχνολογία Φ/Β κυψελών PERC (Passivated Emitter and Rear Cell) αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία (UNSW) στη δεκαετία του 1980. Είναι μια τεχνολογία ηλιακών κυψελών κρυσταλλικού πυριτίου υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιεί διηλεκτρικά φιλμ AlOx/SiN για να διαχωρίσει μια στρώση Al από ένα υπόστρωμα Si και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο παθητικό στρώμα (passivation layer) στο πίσω μέρος του ηλιακού κυττάρου.

Published in Τεχνικά Νέα

Η Συστήματα SUNLIGHT, ως μέλος της κοινοπραξίας Satis Factory, συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του εργασιακού περιβάλλοντος  των βιομηχανικών μονάδων. Η ασφάλεια των εργαζομένων, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η χρήση τεχνολογιών αιχμής στην άμεση επικοινωνία, η ενθάρρυνση και παρότρυνση των εργαζομένων να προτείνουν αλλαγές, η βοήθεια στη λήψη αποφάσεων στις εργασίες καθώς και η παροχή κινήτρων μέσω παιχνιδοποίησης των διαδικασιών παραγωγής είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα και στόχους που προσέγγισε και επέτυχε το έργο Satis Factory.

Published in Αρθρογραφία

Στην παρουσίαση αυτή θα προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε τις απαιτήσεις – ανάγκες των διαχειριστών αναφορικά με την συντήρηση του νευραλγικού τους εξοπλισμού, όπως είναι τα UPS. Όλα τα συμβόλαια συντήρησης δεν είναι ίδια και θα πρέπει να αναζητάτε το πιο ολοκληρωμένο και κατάλληλο σχέδιο για τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις εγκαταστάσεις σας.

Published in Αρθρογραφία

Τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ) συγκροτούν 32 ηλεκτρικά συστήματα (ΗΣ), είτε αυτόνομα είτε διασυνδεδεμένα μεταξύ τους, τα οποία διακρίνονται, με βάση την αιχμή ζήτησης που εμφανίζουν, σε 19 «μικρά» συστήματα με αιχμή ζήτησης έως 10 MW, 11 «μέσου μεγέθους» (αιχμή ζήτησης από 10 MW έως 100 MW) και 2 «μεγάλα» αυτόνομα συστήματα με αιχμή ζήτησης άνω των 100 MW (Κρήτη και Ρόδος).

Published in Αρθρογραφία

Το κτιριακό απόθεμα είναι υπεύθυνο για το 40% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ  ο οικιακός τομέας είναι υπεύθυνος για το 63% της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, τα κτίρια ευθύνονται για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Published in Αρθρογραφία

Στην Ελλάδα, την εξαετία 2008-2013 υπήρξε ταχεία εγκατάσταση διασυνδεδεμένων φ/β σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των υψηλών τιμών πώλησης της παραγόμενης ενέργειας και της απλουστευμένη αδειοδότησης τους. Η εγκατεστημένη ισχύς διασυνδεδεμένων φ/β έφτασε από τα 11 MW το 2008, στα 2579 MW στα τέλη του 2013 ενώ οι επενδύσεις της εξαετίας έφτασαν τα 5 δις ευρώ.

Published in Αρθρογραφία

Τα στερεά ανακτηθέντα καύσιμα (Solid RecoveredFuel – SRF) εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ως μια εναλλακτική λύση στα συμβατικά καύσιμα και ως ένας τρόπος για την ανάκτηση σημαντικού μέρους των οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων.

Published in Αρθρογραφία

Ένα, μικρό ευέλικτο σύστημα επιλογής μπορεί να κάνει ταυτόχρονα διάφορες λειτουργίες. Μπορεί για παράδειγμα να ικανοποιεί τις επιθυμίες ενός τελικού καταναλωτή – λάτρη της σοκολάτας, να λειτουργεί σαν ένα καινοτομικό εργαλείο (“innovation kit”) για τους κατασκευαστές και ταυτόχρονα να είναι ένα παράδειγμα στην πράξη, μιας εφαρμογής της εποχής Industry 4.0. Προφανώς, ένα τέτοιο σύστημα σχεδιάσθηκε και αναπτύχθηκε στη χώρα της σοκολάτας: την Ελβετία.

Published in Automation

Μέχρι σήμερα η επιθεώρηση των ανεμογεννητριών και άλλων εγκαταστάσεων με μεγάλο ύψος γίνεται από εξειδικευμένους εναερίτες τεχνικούς. Αυτή η πρακτική είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, ενώ συχνά τα αποτελέσματα δεν είναι επαρκώς ικανοποιητικά, καθώς οι εναερίτες δεν μπορούν να επιθεωρήσουν όλα τα μέρη της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια του διαθέσιμου χρονικού διαστήματος. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα οι δυνατοί άνεμοι συχνά περιορίζουν τις εργασίες λόγω μεγάλης επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους.