technicalreview.gr - Items filtered by date: December 2019

Η παρακολούθηση ενός έργου κατά τη διάρκεια της κατασκευής και η τήρηση των προδιαγραφών και κανόνων είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό των έκτακτων βλαβών.

Published in Τεχνικά Νέα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναπτύσσεται ολοκληρωμένη πρωτότυπη μεθοδολογία για την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση της κατάστασης κρίσιμων μηχανικών εξαρτημάτων σε σιδηροδρομικά οχήματα, καθώς και για την εκτίμηση της εναπομείνασας ζωής τους. 

Published in Αρθρογραφία

Η αναβάθμιση της θερμικής απόδοσης του κελύφους του κτιρίου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Τα τελευταία χρόνια, η επιστημονική κοινότητα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη νέων υλικών υψηλής μόνωσης. Τα πάνελ μόνωσης κενού (Vacuum Insulation Panels – VIPs) είναι από τα πλέον υποσχόμενα υλικά υψηλής θερμομόνωσης (Super Insulation Materials) με τη χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα και με ικανότητα μόνωσης 5-10 φορές καλύτερη από τη συμβατική μόνωση.

Published in Αρθρογραφία

Τα ηλιακά συστήματα συμπαραγωγής είναι μια πολλά υποσχόμενη λύση για τον κτιριακό τομέα. Η χρήση νανορευστών ως εργαζόμενο μέσο στον ηλιακό συλλέκτη αυξάνει την θερμική και την ηλεκτρική απόδοση ενός τέτοιου συλλέκτη.

Published in Αρθρογραφία

Στην παρούσα εργασία μελετάται μία λογική ελέγχου θερμοηλεκτρικής ψύξης, βασισμένη σε έναν διπλό ελεγκτή αναλογικού-ολοκληρωτικού κέρδους (PI), ρυθμίζοντας το ρεύμα ελέγχου αλλά και το σύστημα εξαναγκασμένης ροής αέρα. Η πειραματική διάταξη που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει (εκτός από το θερμοηλεκτρικό σύστημα ψύξης) και τους απαραίτητους αυτοματισμούς συλλογής μετρήσεων.

Published in Αρθρογραφία

Πολωνική  εταιρία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μονωτικών υλικών έχει αναπτύξει σύστημα κατασκευής καινοτόμων πάνελ από βιομάζα. Η βιομηχανία μονωτικών υλικών αναζητά συνεχώς ενεργειακά αποδοτικές και φυσικές λύσεις όχι μόνο για να μειώσει το κόστος εκμετάλλευσης αλλά και για να προσφέρει ένα υγιές και άνετο περιβάλλον στους κατοίκους.

Οι Καναδικές εταιρείες J. McCoy Equipment και Oshawa Bearing σχεδίασαν και κατασκεύασαν από κοινού, ένα εργοστάσιο τσιμέντου για λογαριασμό ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς προϊόντων τσιμέντου στη Βόρειο Αμερική.

Published in Automation