ΣΤΕ

ΣΤΕ

Τα Φ/Β συστήματα που είναι εγκατεστημένα σε εμπορικά και βιομηχανικά (Commercial&Industrial–C&I) κέντρα ενέχουν κινδύνους ασφάλειας για της ανθρώπους, τον εξοπλισμό και τα περιουσιακά στοιχεία.

Η κύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού το 2016 και η δέσμευση της Ελλάδας το 2019, στα πλαίσια της «Πράσινης Συμφωνίας» της ΕΕ, για πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας έως το 2028, καθώς και η συνεχής αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας εγείρουν νέους και υψηλούς στόχους ως προς τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε μεγάλους αλλά και μικρότερους καταναλωτές.

Το GATESEA είναι μια καινοτόμος λύση παρακολούθησης που συνδυάζει τεχνολογία ηλιακής ενέργειας και τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας 4G. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την επίλυση των αναγκών παρακολούθησης βίντεο σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιβάλλοντα χωρίς ρεύμα και δίκτυο. 

Αναλυτής ενέργειας για τη μέτρηση ηλεκτρικών μεγεθών σε εγκαταστάσεις χαμηλής τάσης έως 690 V, με ενσωματωμένο Ethernet και απευθείας σύνδεση στο cloud.

Οι πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, εν μέσω διεξαγωγής της COP29, δεν «τρέχουν» με τον ίδιο ρυθμό, παρά το γεγονός ότι η αγορά των ΑΠΕ αναπτύσσεται ραγδαία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat μειώθηκαν κατά 2,6% οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το β’ τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση, ενώ αυξήθηκαν 3,9% στην Ελλάδα.

Η νέα ετήσια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, World Energy Outlook εστιάζει στις προκλήσεις και τις νέες τάσεις της εποχής ως αναφορά τις ΑΠΕ.

Ενα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα και οχι μόνο, είναι η διάθεση της ίλυος που παράγεται απο τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού αστικών αποβλήτων. Έχουν προταθεί διάφορες λύσεις, αν και μέχρι σήμερα  εφαρμόζονται η υγεινομική ταφή και η καύση. Μεταξύ των υπό διερεύνηση λύσεων, η αεριοποίηση, προς παραγωγή αερίου σύνθεσης ή και καυσίμου αερίου, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα, ενεργειακά και περιβαλλοντικά, επιλογή, η οποία δεν έχει εξετασθεί επαρκώς.

Τα Ηνωμένα Έθνη το 2015 έθεσαν 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η φτώχεια, οι ανισότητες, η κλιματική αλλαγή, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος κ.α..

Διάφορες ερευνητικές ομάδες έχουν ασχοληθεί με τη βέλτιστη διαστασιολόγηση συστημάτων Φωτοβολταϊκών – Μπαταρίας (PV-Bat) χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία λογισμικού. Ένα ευρέως διαδεδομένο λογισμικό είναι το HybridOptimizationModelforElectricRenewables (HOMER) το οποίο προσδιορίζει το βέλτιστο μέγεθος των υποσυστημάτων ενός PV-Bat συστήματος μέσω μιας τεχνο-οικονομικής ανάλυσης.

Page 1 of 53

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ