technicalreview.gr - Items filtered by date: October 2021

Όλος ο πλανήτης επωφελείται από τις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία αγνοεί τη σημασία τους καθώς μέσω των «υδάτινων δρόμων» μεταφέρουμε τρόφιμα, τεχνολογία, φάρμακα καθώς και «αναμνήσεις». 

Published in Αρθρογραφία

Χωρίς μια αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης του τέλους ζωής τους, η οικονομική βιωσιμότητα των ηλιακών θερμικών συστημάτων και γενικότερα των ΑΠΕ υπονομεύεται καθώς η τελική διάθεση των συστημάτων επιφέρει σημαντικές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις. 

Published in Αρθρογραφία

Η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών γεννητριών αποτελεί μια μέθοδο μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρική ενέργεια. Κατά τη μετατροπή αυτή, μέρος της ενέργειας δαπανάται για την αύξηση της θερμοκρασίας του Φ/Β και τη μείωση της ενεργειακής του απόδοσης.

Published in Αρθρογραφία

Ιταλική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης έχει αναπτύξει,σε συνεργασία με μια Αυστριακή εταιρία τεχνολογιών ανακύκλωσης,ένα σύστημα παραγωγής φιαλών PET εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πλαστικό. Το σύστημα έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Στην εταιρεία Wittmann Battenfeld Deutschland, στη Γερμανία, ο Γενικός Διευθυντής, κ.Michael Tolz σκέφτεται ήδη τον αυτοματισμό του αύριο: «Θέλουμε πάντα να κάνουμε τις λύσεις μας περισσότερο ευφυείς». 

Published in Automation

Ο ρόλος των αισθητήρων στην ανάπτυξη και ενσωμάτωση της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων είναι κρίσιμος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις μπαταρίες και την τεχνολογία ελέγχου φόρτισης.

Published in Τεχνικά Νέα

Η χρήση ηλεκτρομαγνητικών φρένων γίνεται όλο και πιο κοινή σε απαιτητικές εφαρμογές. Από τα βαρέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τον εξοπλισμό εξωτερικού χώρου οι παραδοσιακοί περιορισμοί των ηλεκτρομαγνητικών φρένων ξεπερνιούνται για να προσφέρουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα (μειωμένου) βάρους, υψηλής απόδοσης και μικρής συντήρησης.

Published in Τεχνικά Νέα