technicalreview.gr - Items filtered by date: June 2022

Παραδοσιακά η εκτίμηση του φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό των κτιρίων πραγματοποιούνταν με την χρήση των Παραγόντων Φυσικού Φωτισμού (ΠΦΦ). Ο ΠΦΦ ορίζεται σαν ο λόγος του φωτισμού στο εσωτερικό προς τον φωτισμό στο εξωτερικό (χωρίς εμπόδια) κάτω από συνθήκες πλήρως νεφοσκεπούς ουρανού. 

Published in Αρθρογραφία

Διάφορες ερευνητικές ομάδες έχουν ασχοληθεί με τη βέλτιστη διαστασιολόγηση συστημάτων Φωτοβολταϊκών – Μπαταρίας (PV-Bat) χρησιμοποιώντας κατάλληλα εργαλεία λογισμικού.

Published in Αρθρογραφία

Ο μηχανικός αερισμός στα σπίτια έχει αρχίσει να ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα μας ακολουθώντας διεθνή πρότυπα όπως της ASHRAE62.1 για κτίρια τριτογενή τομέα (Εμπορίου Υγείας και Πρόνοιας, Προσωρινής Διαμονής, Εκπαίδευσης, Συνάθροισης Κοινού, Σωφρονισμού, Γραφεία), 62.2 για κτίρια κατοικιών, καθώς και της Τεχνικής Οδηγίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΟΤΕΕ). 

Published in Αρθρογραφία
Thursday, 30 June 2022 00:00

EcoStruxurePowerMonitoringExpert

Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής, οι περισσότερες δομές είτε βιομηχανικές είτε κτιριακές έχουν την ανάγκη να προχωρήσουν σε διάφορες δράσεις για την αποδοτικότερη ενεργειακή τους διαχείριση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την βιωσιμότητα.

Published in Αρθρογραφία

Το νερό είναι ένας πολύτιμος πόρος που σπαταλιέται παγκοσμίως και σε τεράστια κλίμακα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η απώλεια νερού κοστίζει περίπου 15 δις δολάρια ετησίως. 

Published in Τεχνικά Νέα
Thursday, 30 June 2022 00:00

Χειρισμοί με ευκολία

Με ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιοhardware και λογισμικού, η Siemens υποστηρίζει τη MasSystechPvt Ltd από την Pune της Ινδίας για την κατασκευή μηχανών συσκευασίας στο τέλος της γραμμής παραγωγής (End-of-Line) που λειτουργούν 30% πιο γρήγορα με 60% αύξηση στην παραγωγικότητα.

Published in Automation