technicalreview.gr - Items filtered by date: February 2023

Η μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω τα επόμενα έτη, και λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, ώστε να επιτευχθούν οι ολοένα και αυξανόμενοι στόχοι απανθρακοποίησης. Στο ελληνικό διασυνδεδεμένο σύστημα λειτουργούν ήδη σταθμοί ΑΠΕ συνολικής ισχύος 9,1 GW, ενώ αθροίζοντας στην ισχύ των έργων αυτών και την ισχύ των σταθμών ΑΠΕ που έχουν λάβει προσφορές σύνδεσης προκύπτουν περί τα 20 GW.

Published in Αρθρογραφία

Στην εργασία αυτή εξετάζεται ο σχεδιασμός ενός δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας νερού ενός υδροφορέα με στόχο την προστασία υδρευτικών γεωτρήσεων. Ο σχεδιασμός γίνεται με βάση τη θέση πιθανών πηγών ρύπανσης και αποσκοπεί στην ανίχνευση των ρύπων 6 μήνες πριν από την άφιξή τους στις προστατευόμενες γεωτρήσεις. 

Published in Αρθρογραφία

Οι μεγάλοι χρόνοι παραμονής των ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να ξεπερνούν το 90% του συνολικού ημερήσιου χρόνου, αναδεικνύουν την ανάγκη ρύθμισης αποδεκτών συνθηκών για το εσωτερικό περιβάλλον. 

Published in Αρθρογραφία

Στον υπολογισμό της αύξησης της θερμοκρασίας κατά το βραχυκύκλωμα μεταξύ γυμνών αγωγών μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας θεωρείται ότι οι αγωγοί είναι σε επαφή μεταξύ τους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αύξηση της θερμοκρασίας στο σημείο επαφής τους, λόγω πρόσκρουσης της ηλεκτρονικής στιβάδας στον αγωγό (που προηγείται χρονικά), όπου διαπιστώνεται ένα βαθούλωμα (τσίμπημα) στον αγωγό. 

Published in Αρθρογραφία

Ένα προηγμένο σύστημα επεξεργασίας νερού που πραγματοποιεί οξείδωση με όζον μπορεί να είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση για τα προβλήματα γεύσης και οσμής του πόσιμου νερού.

Published in Τεχνικά Νέα

Ερευνητική ομάδα τουInstitute of ProcessEngineering (IPE) της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανέπτυξε μια νέα αντιρρυπαντική μεμβράνη νανοδιήθησης. Η νέα μεμβράνη εφαρμόζει νέες γνώσεις σχετικά με το ρόλο της κατανομής του μεγέθους των πόρων στη διήθηση, μειώνοντας το ποσοστό διάσπασης ροής 18,4 σε 3,8%. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ACS Applied Materials &Interfacesτον Ιούλιο του 2022.

Published in Τεχνικά Νέα

Τί κοινό έχουν οι γνωστές στην Ευρώπη μάρκες απορρυπαντικών όπως Persil, Perwollή Somat; Όλες κατασκευάζονται από την εταιρεία Henkel. Τα προϊόντα αυτά είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους και αντίστοιχα διαφορετικές είναι οι απαιτήσεις παραγωγής τους. Με την υποστήριξη των λύσεων ψηφιοποίησης από τη Siemens, η Henkelδεσμεύεται να διατηρήσει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της.

Published in Automation